Search

Nepozabna otvotitev

Dragi moji, familija, prijatelji, novi sosedje! Včeraj ste naredili nepozabno vzdušje in, bi lahko rekla, zagnali ta prostor k življenju. Dali ste mu smisel in kot vile Sojenice in Rojenice začarali novo pot. Nič več nisem nervozna, napeta in "na trnih", kot sem bila zadnji mesec, samo brez glasu ;) Hvala vam za vse, prišlo vas je še več, kot sem upala ;) Super ste! My best assista' - my sista' 😎💪😃

Dan otvotitve ateljeja

Danes zjutraj sem bila na Lentu. V atelje sem prinesla tri zjutraj odrezane lepe hotrenzije. Letos sem jo spet obrezala na drevo in ima toliko cvetov, da se sploh ne opazi, da trije mankajo. Lent je pripravljen na festival in vzdušje je navdihujoče. Atelje je prijetno hladen, na mizo še postavim kozarce s penino in malino. In še malo pa nazdravimo vsemu veselju, ki je v zraku!🥂🥂👗👗🌸🌺🎊🎀🎉 Se vidimo ob šestih!

Še 8 dni do otvoritve

In prvi delovni dan v novem studiu. Prostom sem krstila z glavo v obok in imam ogromno buško. Zdaj vem kdo je močnejši. Sicer sem pa še vse iskala, škarje, meter, signal za telefon, anteno za radio, edino navdih je v celem prostoru lepo razporejen. Nove majčke so v delu. Prva iz serije "Vintioto" je že natisnjena in, če ne bi danes krajšala zaves za garderobo, bi bila prva tudi že narejena.

Še 10 dni do otvoritve

Te dni smo selili kot norci. Roke se kar vlečejo za mano. Zdaj, ko so že vsi stroji na mestu in obleke visijo (pustimo to, da še ni ogledal, table in zaves za kabino), se mi pa zdi še dooolgo do otvoritve :) Danes sem priklopila radio in sem prvič v življenju sama sebi ratala fauš! Kakšno akustiko ima ta prostor! Jaooo! Kot, da bi Jamie Cullum z bendom pel v živo. Se vidimo kmalu!

Še 15 dni do otvoritve

Med selitvijo v navdihujoč nov prostor na Lentu in izdelavo poletno obarvanih oblek me je poklicala Goga, lastnica prečudovite trgovine Pentlja Concept Store: Če bi imela oblačila tudi v njeni trgovini? Seveda! V tako lepi trgovini sredi moje ljube rodne Ljubljane :) Kmalu, kmalu se vidimo tudi tam. Pripravljam izbrano kolekcijo zračnih pletenih oblek, topov, jopic... Duška sem si dala s cvetličnimi barvami, da izpopolnim ležerno poletno sliko v glavi (senčka, rahel vetrič, ki pihlja skozi luknjice v obleki in fina družba okoli mize s poletnimi dobrotami). Seveda bo v kolekciji tudi nekaj kosov bolj umirjenih barv in krojev, ker je vseeno treba poleti tudi še v službo in na kakšen sestanek.

Še 19 dni do otvoritve

Police sem naročila. Čez en teden jih dobim. Upam, da je vse prav izmerjeno. Popoldan smo šli pogledat, če se stene lepo sušijo. Potrebujem še tablo za na hišo, nove kataloge, ograjo, zavese za garderobo in seveda vse stroje iz delavnice. Ampak lepo po vrsti. Jutri sem na stari lokaciji, zakopana v delo. Sestavljam barvno rožnato kolekcijo, da vas bo pričakala v novem prostoru.

Še 20 dni do otvoritve

Selitev iz moje delavnice v nov studio na Lentu sem mislila izpeljati počasi. Lepo čez poletje. Umirjeno. Premišljeno do zadnjega sukanca. Sedaj, ko sem pa v petek stala v sveže pobeljenem prostoru s krpo za čiščenje v roki, sem se brez pogleda na koledar odločila, da bi ga bilo zelo fino otvoriti v času Lent festivala. Prostor je sedaj še prazen in prav filmsko v dvajsetih delih se mora napolniti. V soboto nama je z Urbanom uspelo privijačiti 80 vijakov v steno in narediti nosilce za police. To je že prva slika.

Vsa oblačila na tej spletni strani so avtorsko delo in izdelana v Sloveniji. Svoj kos enostavno naročite z osebnim obiskom, po telefonu ali mailu.

                                 

Pogoji poslovanja.

© 2016 by Tanja Uvera

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon