Pozdravljeni ljubitelji unikatnih pletenin!

Oblačilo je prva stvar, ki okolici sporoči nekaj o nas. Pove po kakšnih načelih živimo, kaj imamo radi, s čim se ukvarjamo.

Če smo pri izbiri oblačil spretni, bomo sijali v vsej svoji veličini. Zato tudi izraz »obleka naredi človeka«. Ko smo lepo in sebi primerno oblečeni, smo sproščeni in to okolica tudi zazna. Pri svojem profesionalnem delu ves čas preučujem prav ta pojav. Zato se tudi s strankami temeljito pogovorim o tem kaj delajo, v kakšnih barvah in krojih se dobro počutijo – svetujem kaj je primerno za njihovo postavo, letni čas in namen.

Ker sem rada v stiku z različnimi ljudmi, rada ustvarjam in oblikujem, sem si izbrala tudi tak poklic. Študij sem zaključila kot univerzitetna diplomirana inženirka oblikovanja oblačil in tekstilij. Za zaključno modno revijo sem izdelala svojo prvo pleteno kolekcijo. Prvo službo sem dobila v pletilnem studiu Draž, po selitvi v Maribor pa sem se odločila za samostojno pot. S pleteninami se profesionalno ukvarjam od leta 1999.

V tem času sem naredila osnovno kolekcijo "Botanica", katero redno dopolnjujem in jo uporabljam kot izhodišče pri svetovanju. Sestavljena je iz oblek za optično korigiranje postav  - to pomeni, da z barvnimi kombinacijami in različnimi kroji dosežemo, da je naša postava idealna. Kolekcijo sestavljajo še jope, krila, topi, puloverji in dodatki, vse z osnovno lastnostjo prilagajanja karakterju, postavi, barvi polti in las osebe.

Ideje črpam v barvah in vzorcih, ki nam jih ponuja narava. Navdušuje me tudi japonska kultura s svojim minimalizmom. V kolekciji imam oblačila za tiste ki se dobro počutijo v razkošju barv in tiste, ki prisegajo na minimalizem v obliki in barvi.

Izdelava oblačila poteka tako, da se najprej pogovorimo stilu, barvi in kroju. Nato spletem material, ga operem,  posušim in na lutki oblikujem v končni izdelek. Po potrebi opravimo vmesno pomerjanje.

Vabljeni v moj atelje v Mariboru!

Se vidimo!

Tanja Uvera, univ. dipl. inž. oblikovanja oblačil in tekstilij

Vsa oblačila na tej spletni strani so avtorsko delo in izdelana v Sloveniji. Svoj kos enostavno naročite z osebnim obiskom, po telefonu ali mailu.

                                 

Pogoji poslovanja.

© 2016 by Tanja Uvera

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon