Search
  • Tanja Uvera

"Koi lotus pond"


Vintioto gre na Japonsko.

“Če letiš tako visoko, da uideš gravitaciji, ne moreš pasti. Japonska zame nima sile teže. Tam misli gnezdijo v oblakih”.

Japonski koi krap ima zelo globok pomen, še posebej za tiste, ki si ga nosijo na telesu kot tatoo. Pomeni lahko več različnih stvari, zato je zelo pomembno, kakšne barve je koi in v katero smer plava. Krap je bil iz Kitajske prinešen na Japonsko in določene barvne različice krapov so razvili šele potem.

Tatoo umetniki radi uporabljajo zaradi starodavne legende, ki govori o tem, kako so krapi plavali proti toku Rumene reke na Kitajskem. Ko so prišli do slapa, se je večina obrnila, ker je postalo pretežko, eden pa je vztrajal 100 let in priplaval po slapu navzgor. Za nagrado se je spremenil v prelepega zlatega zmaja. Zato plavajoči koi predstavlja moč, ki lahko premaga življenjske ovire. Koi simbolizira moč in pogum, da lahko z vztrajnostjo spremeniš tok svojega življenja.

Kje pa je na sliki krap?

Pod listi lotusa. Vzorec je bil narejen za znano stranko, zato sva v tehtanju, kaj naj vzorec predstavlja, rastlinje in ribe ali samo ribe ali samo rastlinje, izbrali slednje.

Tudi lotusi imajo svoj pomen. V budizmu naprimer čistost - cvet na gladini vode, povezanost, vztrajnost - dolgo steblo v vodi, nedotakljivost - zdrs kapljice vode po listu, moč, odpornost - korenine v blatu.

#koi #lotus #vzorec

0 views

Vsa oblačila na tej spletni strani so avtorsko delo in izdelana v Sloveniji. Svoj kos enostavno naročite z osebnim obiskom, po telefonu ali mailu.

                                 

Pogoji poslovanja.

© 2016 by Tanja Uvera

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon