Search
  • Tanja Uvera

O pomladno-poletni kolekciji “Sumo’s garden”


Decembra ‘17 sem začela razmišljati o pomladni kolekciji.

Začela sem z idejo “oversize” jope, ki so bile “in” pozimi. Kroj je super in fino bi izgledala tudi iz tanjših materialov. Zaradi njene velikosti sem ji dala ime “Sumo jopa”, po Japonskih Sumo borcih.

Imela sem tudi nov vzorec, ki sem ga narisala za jesensko kolekcijo “Uvertura” in me je spominjal na riževa polja.

Iz tega vzorca je nastalo kar nakaj kosov, ki sem jih zasnovala multifunkcionalno. V tem času sem se navduševala nad idejo, kako urediti osebno garderobo, da imaš v njej samo tisto, kar res nosiš tisto sezono. Odločila sem se, da bo kolekcija narejena po načelu “kapsulne garderobe”. Ideja se je razširila na plaš, usnjeno jakno (za skuteristke ;) ), jope, obleke, tope, hlače in kopalke. Ker se poleti vozim z Vespo je obvezen kos usnjena jakna. Na Japonskem sem se navduševala nad motoristi in motoristkami:

In ker so se mi zdeli uporniški, sem se spomnila na Yakuze - japonske mafijce:

Narisala sem vzorec pogosto upodobljenega koi-ja - japonskega krapa. In ga dala na usnjeno jakno, tope in kopalke. Med sestavljanjam kolekcije sem bila “naspidirana”, kot bi bila spet na Japonskem.

Kolekcija je tako posvečena vsem puncam, ki včasih plavajo proti toku, kot japonski krap, ki je s svojo vztrajnostjo priplaval do večnega obilja, puncam, ki imajo ali si želijo “kapsulno” urejeno garderobo - v omari imeti samo kose, ki se lepo kombinirajo med sabo, puncam, ki verjamejo, da v pravi obleki dobijo “supermoč”, puncam, ki se želijo z obleko povedati nekaj o sebi, puncam, ki ne marajo likanja. ;) Sumo’s garden” pa zato, ker so Sumo borci pretežki za tako ženstveno kolekcijo, sigurno pa živi kakšen Sumo, ki ima prelep vrt ;) 6.4.2018, predstavljena na Ljfw ob 19-ih.


0 views

Vsa oblačila na tej spletni strani so avtorsko delo in izdelana v Sloveniji. Svoj kos enostavno naročite z osebnim obiskom, po telefonu ali mailu.

                                 

Pogoji poslovanja.

© 2016 by Tanja Uvera

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon