Search
  • Tanja Uvera

Zaščitna maska


Pred čem?

Boleznijo COVID-19 (Corona Virus Infectius Disease-19), ki jo povzroča virus SARS CoV-2 (Severe Acute Respiratory Sindrome Corona Virus type 2). Evo, strokovno, ker je ravno o tem največ govora. Kaj pa še vsi ostali virusi in bakterije s katerimi živimo in kolonije le-teh na in v nas? Preveč podatkov za en jasen odgovor. Zaščitimo se najbolje tako in ostale okoli sebe, da skrbimo za svoje zdravje, da imamo dober imunski sistem in da smo v času pandemije pač čimbolj narazen.Za moj rojstni dan so razglasili pandemijo in sporočili, da bomo morali ostati v karanteni, samoizolaciji do nadaljnega. Neobičajno praznovanje. Nismo najbolj vedeli, ali naj se zabavamo, ali naj spremljamo novice, ker kaj takega se nam še ni zgodilo. Nepozabno!

Danes se je zaključil 5. teden, odkar smo v karanteni. Zanimiv čas, malo obrnjen na glavo, enaki dnevi, a vseeno drugačni. V službo ne smeš, če ni nujno. Ni nujno. Vsi dogodki, za katere sem delala obleke so odpovedani :/


Obisk trgovine z živili je postal kot misija iz ZF filma. Maska za enkratno uporabo na obrazu mi je lezla na oči, čeprav sem imela nameščeno po navodilih, z rokavicami na rokah si nisem upala popravit maske, ker je, kot so rekli v novicah, kontaminirana in rokavice še bolj! Kaj pa ostala obleka? Gledala sem levo desno izpod maske, če ni kdo preblizu, hitela v tišini med policami in izbirala nujni živež za sodne dni. Ostani doma! Sem si rekla. V vsaki stvari je kaj dobrega, preberi, uporabi dobro. Iz raziskave o maskah sem izvedela marsikaj, ni pa enoznačnega odgovora, katera je najboljša.


Potegnila sem črto in naredila masko za lifestyle človeka, ki jo želi uporabljati za nujen obisk trgovine, lekarne, pošte, drugam pa itak ne smemo. Za obisk zdravnika je baje tudi primerna taka pralna. Prekrije nos in usta, ker imamo zelo različne obraze ima nastavljive trakove za zavezat okoli ušes. In udobna za nosit. Najprej sem si dala duška z različnimi barvnimi pleteninami na zunanji strani, na notranji sem masko podložila z bombažem. Maska je super uporabna tudi na motorju kot zaščita proti mušicam :)

Voila, v spletno trgovino sem dala za vse modne navdušence serijo črnih in svetlo zlatih, ki se prilegajo tenu kože.


V Mariboru dostavim brezstično ;) Drugam pripelje poštar.


Ostanite še naprej zdravi!

Aja, če se kje vidimo, se prepoznamo po maskah in si mahamo;)


Tanja

147 views

Vsa oblačila na tej spletni strani so avtorsko delo in izdelana v Sloveniji. Svoj kos enostavno naročite z osebnim obiskom, po telefonu ali mailu.

                                 

Pogoji poslovanja.

© 2016 by Tanja Uvera

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon