top of page

Februarske novice - trendi 2022!

Updated: Mar 29, 2023

Živjo,

vsak začetek leta je zeeelo aktualna tema: kakšni bodo letošnji modni trendi?


Čeprav vsi vemo, da je že leta No.1 trend tvoj lasten izdelan slog, gremo pogledat, kaj nam ponujajo svetovne modne piste za leto 2022 in si šele potem uredimo pomladno garderobo.


Vogue, Elle, Refinery29 in modni blogerji so si v nekaterih trendih enotni, v nekaterih pa zelo nasprotni. Seveda, modni trendi se ne dajo znanstveno definirat, vse je odvisno od naših občutkov in od splošnega vzdušja. Moda je umetnost. In z oblačilom sporočamo svoje misli.


Smo v "pokoronskem času" in glede na to, da so bili zadnja leta v trendu pasteli, bomo tokrat lahko "vizualno zakričali" z močnimi barvami: preživela sem "koronski čas"! In dali življenju duška.


Evo, tukaj so glavne inspiracije za 2022:


Trend 2022 No.1:

Tvoj modni slog. Ta bo po moje vedno na prvem mestu :)


Trend 2022 No.2:

Žive barve. Rumene, oranžne, ciklamne; tako imenovane "dopaminske" barve. Ko kar začutiš, da ti živahna obleka požene kri po žilah. Refinery29 omenja tudi sivka vijola barvo, tukaj se zelo strinjam, ker se lepo kombinira z vsemi močnimi barvami. Lahko si damo duška tudi z bleščicami.


Kaj je OUT? Avstralski Vogue pravi, da so to pasteli. Joj. Vem, težka bo, ker smo se jih tako navadili. To bomo vzeli malo z rezervo, ker so pateli zelo uporabni. Ampak, lahko jih kombiniramo z močnimi barvami in tako bomo v trendu. Ta dodatek je lahko ruta, šal, čevlji torbica ali blazer v močni barvi.


Trend 2022 No.3:

Mini krila! Ok. Tukaj bomo ta trend omejili z leti :) Za pupe je to juhej! trend, mladosten, svež, za "velike punce" pa bo naslednji.


Trend 2022 No.4:

Maxi krila! Ha, kakšen kontrast! Nič novega, seveda, enako je bilo v 60-ih, 70-ih potem je bilo vmes totalno "in" krilo do kolen... No, za letos jih pospravimo in si privoščimo dolga, plapolajoča krila.


Trend 2022 No.5:

Y2K - moda leta 2000. Ta trend kar omenjajo ključni poznavalci. Nizek pas, kratek top. Ampak ne smemo tega dobesedno skopirati, da ne bomo izgledale kot Britney Spears. Izberemo sodobne materiale in se poigrajmo s kroji.


Trend 2022 No.6:

Vzorci! Močni vzorci, ki jih med sabo kombiniramo. Delujejo nostalgično, dišijo po 60-ih.


Trend 2022 No.7:

Korzet. Perle. Tukaj sem dvignila obrvi. Lani je bilo vse široko, udobno in ohlapno, glede na to, da je korona marsikomu prinesla kakšen dodaten kg, letos pa korzet! Ok, lahko je kot motivacijski kos, da se povrnemo v kondicijo :) Seveda "it" kos za tiste s popolno postavo.


Trend 2022 No.8:

Torbice v močnih barvah. Super bo izgledalo "ton na ton" z oblačili v močnih barvah. naj bo srednje velikosti in cilindrična. Ja, te so top trend. Seveda bodite pozorne, da se zlijejo z vašim stilom, sicer jo raje pustite na "wish list" :)


Trend 2022 No.9:

Top - modrček. Modrček, ki izgleda kot majčka, srajčka in ga nosiš samostojno ali z blazerjem. Ja, modne piste so jih polne. Tudi kopalk, ki jih stiliraš kot nosljive po mestu. To bomo uporabile na dopustu v letovišču ali na križarjenju.


Trend 2022 No.10:

Pajac. Catsuit. Ja, ta oprijet. Ampak tukaj si mislim, da so trend naredile influencerke, ker pač izgleda zanimivo, o uporabnosti bi se pa dalo razpravljat. Eno je Instagram, drugo "real life".


Trend 2022 No.11:

"Godess dress". Božanska obleka. Tisti stil, "grške", asimetrične drapirane obleke, ki plapola okoli nas. Udobna, v kateri se počutimo "božansko". Ta bom sigurno vključila v letošnjo kolekcijo. "Must have"!


Modni dodatki za 2022:

Za čevlje "loafers" ali "količke" se ne morejo odločiti, ali so "in" ali "out". Če so vam všeč, jih ohranite v svoji garderobi. Čevlji s platformo so "in"; o tem se vsi strinjajo, še posebej, če so iz plute. Če imate pasove iz kovinske verige, jih letos uporabite. Prav tako drobne verižice in kovinske uhane. Tudi rute za lase ostajajo v trendu. Vse svetlikajoče.


Da povzamem:

Vsega ne smemo zmešati.

Izberimo trend, ki sovpada z našim življenskim slogom in ga pokombinirajmo z obstoječo garderobo. Izberimo si nove, sveže kose, ki bodo popestrili naš stil. Najpomembnejše je, da so naša oblačila krojena po naši postavi iz kvalitetnih materialov in vzdrževana. Trendi nam pa dajo tisti "espresso" učinek, da smo v naši koži najlepše in najboljše, ko se pogledamo v ogledalo in gremo čez dan. Jaz se sigurno spogledujem z drapirano "božansko" obleko :)
Maham iz ateljeja in sporočam, da pripravljam novo, pomladno inspirirano kolekcijo!2 Comments


Sabina
Sabina
Feb 09, 2022

Oh, Tanja, hvala. Kako izčrpno. Prav nasmehnila sem se ob kakšnem namigu, ker si sebe v njem ne predstavljam, za druge pa že vidim, da 'bodo blestele'. A tako pa pač je. Slediti sebi. Pa vašim novičkam in... najti kombinacije zase.

Like
Tanja Uvera
Tanja Uvera
Feb 09, 2022
Replying to

Res je zabavno ja :)

Like
bottom of page