top of page

Maturantski ples

Prelep večer, ki prinese tisto spoznanje o prestopu med dvema obdobjema življenja. Otroci, ki so obenem odrasli imajo polna srca radosti in mi z njimi.


S Katarino sva en mesec prej skicirali obleko. Po pravilih je za gala večer, kot je maturantski ples, primerna koktail obleka, ta sega do kolen. Da poudari mladost in svežino. A, ker je pri nas navada, da so maturantske obleke daljše, sva se odločili, da ustvariva elegantno pleteno obleko, z odprtim hrbtom, ki na eni strani sega do gležnjev, na drugi pa lahkotno nad koleno. Je močne ciklamne barve, ki se preliva vse od rdeče in oranžne. Kot je prelivajoče poletno cvetje. Za svežino sem dodala limeta zeleno in globoko odprt V- izrez. K obleki sva dodali kratko jopo v enaki barvi. Ker je obleka oblikovno bogata, sva izbrali čevlje v enaki barvi, da ohraniva eleganco. Tudi make-up je bil naraven, manj je več. Frizura pa s pridihom filmskih div iz začetka prejšnjega stoletja. Če si opazila, ima Katarina nohte nalakirano temno modro, tako se poveže z obleko spremljevalca Huga in da trendovski pridih.

Spremljevalci naše maturantke Katarine smo se oblekli barvno usklajeno. Prav je, da vsak z oblačilom izpostavi svoj karakter, a se mora tudi lepo vklopiti v celoto. Moška sta bila v oblekah temno sive in modre barve, Lucija v umirjenih vijola in pudrato roza, ki ju je povzdignila osvežilna oranžna, ki se je povezala s Katarinino obleko. Mati pa seveda v klasični LBD - mali črni oblekici z asimetričnim zgornjim delom, ki se na tej sliki žal ne vidi. Viseči uhani se stilsko povežejo z resicami na Katarinini obleki.Pri stiliranju posameznika vedno upoštevam celotno "zgodbo". Kakšen bo dogodek, s kom bo v družbi, ali so predpisane barve in stil, letni čas in mnoge druge dejavnike.


Pomlad in poletje bosta polna dogodkov, katerih fotografije nam bodo hranile spomine za prihodnje dni. Za te nepozabne trenutke te vabim, da se oglasiš pri meni, da ti pomagam pri stiliranju in izbiri oblačil, da boš sijala v svoji najboljši podobi.


Pokliči ali mi piši za svoj termin!


Maham iz ateljeja,


Tanja

Commentaires


bottom of page