top of page

STILSKA AKADEMIJA -Uvod

Updated: Mar 23


Pozdravljeni modni navdušenci, ki vam je mar za vaš izgled!


Naj se najprej predstavim tistim, ki me še ne poznate. Sem Tanja Uvera, po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka oblikovanja oblačil in tekstilij. S stiliranjem, oblikovanjem in izdelovanjem unikatnih pletenin se ukvarjam od leta 2000. Ker imam na podlagi stika z vami veliko izkušenj, jih bom strnila in z vami delila v Stilski akademiji, da širšemu občinstvu lahko pomagam pri negovanju stilske podobe. 


Skozi vsa te leta dela opažam, da izzivi pri oblačenju ostajajo isti, le še več jih je zaradi hitre menjave trendov v modi in poceni in nekvalitetnih oblačil, ki se marsikomu kopičijo po omarah. Da bi si na hitro polepšali našo podobo pogosto kupimo oblačila, ki jih vidimo v izložbi, na spletu, v reviji, a ta niso primerna za našo postavo in slog. 


Do izobrazbe, kako izgraditi kvaliteten osebni slog, pa kljub poplavi informacij težko pridemo. Razumljivo, ker je smo si različni in trenutni trend niso zapovedani kroji in barve temveč lasten osebni slog. In tukaj nastane težava. Ker se osebni slog ne more izgraditi čez noč . Nekdo ima prirojen občutek za to, kaj mu pristoji, marsikdo pa tudi ne. V trendu sta tudi hitra moda in na istem piedestalu trajnostna moda, ki nas skrega s samim sabo že v samem začetku.  


Stilsko akademijo sem zastavila kot dolgoročen projekt. Začeli bomo pri osnovah. Vse informacije bodo shranjene in vam na voljo na moji spletni strani: tanjauvera.si ter na Instagramu in Facebook. Pri nastajanju vsebin bomo sodelovali, ker edino tako lahko pridete do želenih informacij, s katerimi si boste zgradili svoj lasten slog in prihranili veliko časa, ki ga zapravite pred prepolno omaro in posledično denarja, ker boste kupovali samo še tisto, kar boste potem tudi nosili.


Akademija je sestavljena iz treh nivojev:


  1. Nivo UREJENA OMARA

  2. Nivo NAJDI SVOJ STIL

  3. Nivo MODNA IKONA


Šli bomo lepo po vrsti. 


Da si urediš omaro traja eno leto. Zakaj? Zato, da greš skozi vse letne čase, vsa službena potovanja, dopuste, telovadbe, sprehode, hobije, svadbe, zabave, pogrebe, srečanja in kuhanja in druga hišna opravila. Skozi vse dogodke, ki ti jih ponuja življenje. 

In ker je potem pred tabo drugo leto, ko si spremeniš barvo las, ali menjaš službo, menjaš hobi, partnerja, lokacijo bivanja, se s tem spremeni tudi garderoba. In ker že imaš znanje in pregled nad svojo garderobo, je drugo leto lažje, ker svojo “kapsulno garderobo” samo dopolnjuješ in držiš urejeno v svojem slogu.


Danes sem načrtovala predavanje o urejanu garderobe, a vidim, da je potrebno pred tem vseeno narediti uvod. 


Zakaj so nekatere garderobe prepolne, neurejene? Kako to vpliva na nas? Kako vpliva na nas, ko si uredimo našo garderobo in podobo?


Vse to ima globji psihološki pomen. Če imamo urejeno garderobo in naš vizualni izgled, smo bolj suvereni in samozavestni. In to je temelj za dobro počutje.


Najprej se moramo sploh odločiti za ta poseg in sprijazniti s tem, da bo večina oblačil zapustila našo garderobo. 


Kdor je za ta poseg, za to spremebo pripravljen, naj ostane z mano in do naslednjič za domačo nalogo pripravi 3 shranjevalne prostore za oblačila.


  1. Garderoba, ki jo uporabljaš vsakodnevno

  2. Garderoba, lahko je omara, škatle ali vakuumske vreče za izvensezonska oblačila

  3. Škatle za oblačila, od katerih se še tokrat ne moreš ločiti, zaradi navezanost, ker bodo za takrat, ko shujšaš, ker so še dobra za maškare, ker so še dobra za doma.


V naslednjem blog zapisu nadaljujemo z urejanjem omare.


Če imaš kakšno vprašanje ali komentar na to temo, mi piši in skupaj bomo "pregnali mačke ven iz omare" :)


Video s to vsebino si lahko ogledate na Instagramu in Facebooku


Se veselim naših urejenih omar!
Stilska akademija - ker je včasih cela umetnost in znanost potegniti iz omare pravo obleko!

Comments


bottom of page