top of page

STILSKA AKADEMIJA-Vzdrževanje oblačil

Zima je mimo in sedaj je čas, če še nismo, da odnesemo v kemično čistilnico plašče in bunde. Marsikaj lahko operemo doma sami. Da se prepričamo o načinu vzdrževanja, preverimo kaj piše na všivni etiketi v oblačilu.


Ker voda določena oblačila uničuje, ali na njih pušča po sušenju madeže, jih moramo dati čistiti s kemikalijami v kemični čistilnici. Bolj se bomo držali navodil. dlje bo oblačilo kot novo.


Vendar pozor! Ko prinesemo oblačilo iz čistilnice takoj odstranimo vrečko in jo zavržemo, da lahko izhlapijo morebitne kemikalije.Vsa oblačila, ki jih bomo shranili za drugo sezono prej operemo. S tem preprečimo nastajanje rumenih madežev, ki jih povzročajo bakterije in jih ni mogoče več odstraniti.

Oblačila shranimo v omare, škatle ali vrečke v suhem prostoru.


Na všivnih etiketah piše tudi material oblačila. To je pomembno zato, da vemo s katerim detergentom ga bomo oprali.


Z detergentom za belo peremo samo! bel bombaž. Če je kombiniran s sintetično čipko, to zanj ne velja.


Barvne bomaže peremo z detergentom za barvna oblačila.


Vse ostalo, sintetiko, volno in svilo pa z detergentom za občutljiv tekstil, po navadi je pakiran v roza embalažo in pri temperaturi nič več kot 30 stopinj, ročno ali na programu za občutljivo perilo, oziroma kot piše na etiketi.


Vse pletenine peremo ročno, ali na ročni program na stroju z detergentom za občutljivo perilo. Seveda prej odstranimo morebitne madeže (puder, deodorant...). Brez mehčalca.


Mehčalec dodajamo SAMO k bomažnemu tekstilu, k sintetiki in potiskanemu bombažu (da se potisk čuti med prsti) nikoli.


Če imaš kakšno vprašanje glede vzdrževanja oblačil, mi piši na studio@tanjauvera.si.


Če želiš izčistiti svoj slog in mu dati nov pečat si lahko pomagaš z nasveti v blog zapisih, ali se prijavi v Stilsko akademijo, ki poteka kot individualno stilsko svetovanje, kjer te po korakih vodim, da varno izgradiš svoj edinstven slog.


Za svoj termin mi piši na mail: studio@tanjauvera.si


Maham!


TanjaStilska akademija - ker je včasih cela umetnost in znanost potegniti iz omare pravo obleko!

Commentaires


bottom of page