top of page

Urejanje garderobe


Živjo,


ta letni čas nam ponuja eksplozijo barv in tudi mi si jih po dolgi zimi zaželimo v naši dnevni garderobi.

Glede na naše modne debate, ki jih imamo, na podlagi trenutnih trendov in letnega časa, delim z vami ta nasvet:


Sedaj je čas, da si uredimo garderobo. Nič ni prepozno, glede na to, da je zunaj še kar hladno, ampak pomlad zahteva tudi od nas, da se oblečemo v pomladno barvno paleto. Najbrž si opazila, da v omari ni veliko oblačil, ki bi te navdihovala; to pomeni, da je čas za nove stilske kombinacije. Ravno ta vikend sem si uredila svojo.Kato to naredimo?

Jaz uporabljam tehniko Marie Kondo . Če je še ne poznaš, to je Japonka, ki se ukvarja organizacijo osebnih stvari, med drugim tudi garderobe.


Jaz imam omaro, v kateri imam samo tista oblačila, ki jih nosim v trenutni sezoni. Dvakrat letno jo izpraznim, potem vsak kos primem v roke, in dam na enega od štirih kupov in iz kleti prinesem kup "5":

  1. kup: kosi, ki jih nosim celo sezono (jope, blazerji, črne hlače, kavbojke, srajce...)

  2. kup: obleke za sezono jesen/zima (jih dam v klet)

  3. kup: obleke, ki so zgrešeni nakupi, ali sem se jih naveličala (te dam tudi v klet in bom drugo sezono spet preverila, kaj bom z njimi)

  4. kup: obleke za oddat (obleke iz kupa "3", ki niso prestale testa že drugo leto)

  5. kup: obleke za pomlad/poletje, ki so bile shranjene v kleti, tudi te še enkrat presortiram.

Potem v omaro zložim samo izbrane kose (kup 1, 2 in 5), za katere komaj čakam, da jih bom oblekla.

Iz teh sestavim stylinge, preverim, kaj mi v garderobi manjka (ustrezne nogavice, spodnje perilo, hlače, jope, majice...) ker potem v trgovini lažje izberem ustrezne kose in s tem se tudi vsako leto zmanjšuje kup "4" in povečuje budget za nove. Tako si lahko privoščim kvalitetnejše stvari, ki jih bom nosila z večjim veseljem. Pri urejanju garderobe ne pozabimo na čevlje in modne dodatke (torbice, nakit...)


S takim načinom urejanja imamo večji pregled nad vsebino garderobe in ker si pripravimo kombinacije vnaprej si prihranimo tisto jutranje "nič nimam za obleči".


Jaz sem ugotovila, da potrebujem nove hlače in jopo - slednjo si bom naredila sama. Pa tudi kakšen naključni kos si bom lažje izbrala, ker vem kam ga lahko kombiniram. Vidim, da zbiram poletne pajace, zato jih bom letos več nosila, namesto kupovala in raje kupila kakšen dizajnerski T-shirt, katerih mi manjka.


Upam, da sem ti pomagala z nasvetom in te navdahnila za urejanje garderobe. Vabim te tudi v atelje, če potrebuješ stilsko svetovanje in seveda po tvoj nov kos pomladne pletenine.


Želim ti prijetno urejanje garderobe.


In maham iz ateljeja,


Tanja


2 comentarios


sabina
sabina
27 abr 2023

Obožujem red. Tudi v omarah. Pravšen namig. Če je omara pooolna, pa v njej nič kaj uporabnega ali se v 'cunjicah' ne počutimo dobro, zaloga oblačil res nima pomena ;)

Ustvarjalno pomlad želim.


Me gusta
Tanja Uvera
Tanja Uvera
27 abr 2023
Contestando a

Res je. Meni je v pravi užitek tudi pakiranje, ker je vse pregledno in na brzino zložiš v kovček vse potrebno.

Me gusta
bottom of page