top of page

STILSKA AKADEMIJA - Prvi korak k stilski preobrazbi

Updated: Apr 2


Ideja o urejeni stilski podobi nas preplavi z navdušenjem. Vidimo se v mislih kot tista ženska na ulici, za katero se obrnemo, ker nekaj izžareva. Ima svoj slog, jasno vidimo, da se počuti dobro v svoji koži. Kako ji to uspe? Če jo poznamo, se čudimo, kako je lahko vsak dan podobno oblečena, a vseeno lahkotno, sveže, urejeno.


Zdaj ti bom povedala eno prispodobo:


Predstavljaj si, da ima njen slog okus po malinah. Da je njen slog malinov sirup. Ko se kje pojavi, se takoj zazna ta občutek skladnosti.


Slog si gradiš z oblačili. 70% informacij damo okolici s svojo pojavo. Šele potem nastopamo z mimiko in govorom.

Zdaj si pa predstavljaj svojo garderobo sedaj. Kakšen okus ima? Po malinah? Ali je v njej več okusov - slogov. Če si želiš spremembe, oziroma ureditve, potem ima najbrž več okusov. Reciva, da ima veliko zbranih okusov, kot jih je recimo v juhi. Okus juhe je čisto ok. Ampak če bi ga radi spremenili v malinovega - se pravi bi radi spremenili svoj slog zahteva nekaj dela.


Včasih si želimo spremeniti svoj slog na hitro in gremo v trgovino in si kupimo novo obleko. Točno v takem slogu, ki nam je všeč. Kot smo jo videli na tisti ženski. Navdušeni, da nam gre odlično pridemo domov in jo poskušamo vgraditi v našo garderobo. Ker nimamo doma čevljev in torbice za zraven, niti ustrezne jakne, jo obesimo na obešalnik in tam ostane, ali jo nosimo s kosi, ki se ne skladajo, niso v istem slogu.


Pa gremo nazaj k naši garderobi, ki ima okus po juhi. Čisto dobra zelenjavna juha je, ampak mi želimo okus malin. Če kapnemo v juho kapljico malinovega sirupa je kot takrat, ko prinesemo domov novo obleko in jo poskušamo vgraditi v našo garderobo polno različnih slogov, mešanico oblačil, ki nam niso prav in tistih za takrat, ko bo priložnost za njih. Torej kapnemo sirup v juho in kaj se zgodi? Nič. Dodamo v našo garderobo še več novih kosov, kapnemo še več sirupa v juho, malo okusa dobiva, a je čuden.


Kako to rešiti?


Pospravimo omaro. (Kako, prebereš v blogu o urejanju garderobe.)


Tako spremeniš svojo omaro v kozarec čiste vode. In sedaj kapneš vanj sirup maline. Dobi malo barve in okusa po tvojem edinstvenem slogu. Dodaš še nekaj novih oblek v tvojem novem slogu in celotna garderoba dobiva celosten izgled.


To sem povedala malo poetično samo zato, da si znaš enostavno predstavljati spremembo sloga.


Večkrat je moje kliente strah, ker še ne vedo, kako bodo zgradili svoj slog, ali pa niso čisto prepričani kaj jim je všeč, kje kupiti nova oblačila.


Ko naredijo prvi korak, jih pot sama pelje proti cilju.


Če želiš izčistiti svoj slog in mu dati nov pečat si lahko pomagaš z nasveti v blog zapisih, ali se prijavi v Stilsko akademijo, ki poteka kot individualno stilsko svetovanje, kjer te po korakih vodim, da varno izgradiš svoj edinstven slog.


Za svoj termin mi piši na mail: studio@tanjauvera.si


Maham!


Tanja



Stilska akademija - ker je včasih cela umetnost in znanost potegniti iz omare pravo obleko!

bottom of page