top of page

STILSKA AKADEMIJA - Razlika med modnim oblikovalcem in stilistom.

Updated: Mar 23

KAKŠNA JE RAZLIKA MED STILISTOM IN MODNIM OBLIKOVALCEM?




Modni oblikovalec snuje nova oblačila. Ustvarja nove kroje, barve vzorce, kombinacije materialov. Ima znanje s področja različnih surovinskih materialov, tehnik izdelave materiala, krojev in barv. 


Nove kolekcije sestavlja glede na letni čas, stil, glede na dogajanje v družbi in zapovedane barve za tisto sezono, ki jih določa podjetje Pantone, ki se ukvarja z usklajevanjem barv za oblikovalce na vseh področjih, modne, grafične in idustrijske. 


Stilist se pa ukvarja s tem, kako te kose kombinirati med sabo, da pristojijo človeku glede na njegov stil, postavo, barvni tip in priložnost za katero se oblači. 


Delo stilistov se vidi tudi na modnih revijah in v časopisih, kjer nam s svojimi idejami pričarajo čudovite zgodbe in povzdignejo oblačenje v umetnost. 


Moje delo je tako, da povezujem ti dve dejavnosti zaradi trajnostne naravnanosti. Da izdelam oblačilo, ki nam bo dolgo let služilo. 


Pred izdelavo oblačila stilsko svetujem svojim klientom, da lahko kos nosijo več let, ker pristoji njihovemu življenskemu slogu in ga enostavno kombinirajo s svojo osnovno, ali drugače povedano “kapsulno garderobo”.


Za osebno svetovanje se naroči preko e-maila: studio@tanjauvera.si.



Stilska akademija - ker je včasih cela umetnost in znanost potegniti iz omare pravo obleko.


bottom of page